Έκλεψαν την ιδέα Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ για τελεφερίκ !

Έκλεψαν την ιδέα ΚΑΜΠΟΣΟΥ για τελεφερίκ , πριν ένα χρόνο σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ στο δημαρχείο και μετά από προεκλογική υπόσχεση που είχε δώσει ζήτησε την συνδρομή όλων για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού στόχου .

Ένα χρόνο μετά η Πάρος δημιουργεί την ιδέα ΚΑΜΠΟΣΟΥ με στόχο να βοηθήσει το νησί ακόμα περισσότερο τουριστικά , φυσικά ο δήμαρχος Άργους δε θα υπαναχωρήσει και δε θα κάνει πίσω το έχει αποδείξει, Πάντα κάνει αυτό που υπόσχεται με το παραπάνω

Δημήτρης Καμπόσος: ”Το τελεφερίκ του Άργους θα προάγει πολιτισμό”

“Αναδημοσίευση”  # – 03-2021

Την προετοιμασία ενός μείζονος σημασίας έργου για τον τόπο και τον πολιτισμό, συζήτησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος με αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και εκπρόσωπο της εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας στην χθεσινή σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Συγκεκριμένα, σχεδίασαν τον συντονισμό και την οργάνωση, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση του έργου εναέριας ζεύξης (τελεφερίκ) του αρχαίου θεάτρου Άργους με το αρχαίο κάστρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος πρωτοπόρος για άλλη μία φορά ανέφερε:

”Αυτό το έργο θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο προώθησης του τουρισμού, της οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής μας, ενώ δίνει την δυνατότητα προαγωγής του πολιτισμού του τόπου μας. Είμαι βέβαιος πως σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε την αμέριστη στήριξη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργου Διδασκάλου. Η δημοτική μας αρχή κάνει πράξη μια παλιά της δέσμευση με την υλοποίηση του παραπάνω έργου. Το Άργος, με ένα από τα αρχαιότερα θέατρα της πατρίδας μας , πατρίδα του Ηρακλή , των Μακεδόνων Βασιλέων και του αρχηγού της εκστρατείας της Τροίας, βρίσκει την θέση του όπως αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία του.”

————————————————————————————————

Τουριστικό τελεφερίκ μπαίνει σε λειτουργία – Περιήγηση της κεντρικής Πάρου από ψηλά!

Μια πρωτότυπη ιδέα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης για το σκοπό της τουριστικής ανάπτυξης της κεντρικής Πάρου.

Συγκεκριμένα, τουριστικό τελεφερίκ το οποίο θα ξεκινά από τις Λεύκες και θα καταλήγει στον Πρόδρομο, πρόκειται να μπει από την θερινή σεζόν του 2025 σε λειτουργία. Έτσι οι επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν το νησί από ψηλά, έχοντας «πιάτο» μια μοναδική θέα αρχαιολογικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, από τις ωραιότερες της Πάρου.

Ο σύγχρονος εναέριος σχοινοκίνητος σιδηρόδρομος, θα περνά από το βυζαντινό μονοπάτι πάνω από καλλιέργειες, βλάστηση, δέντρα και ρεματιές, μέσα από μια περιοχή φυσικού κάλλους ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε πεζοπορική διαδρομή, ωστόσο από τα προσεχή καλοκαίρια θα είναι και εναέρια!

Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τη γνωριμία με την ενδοχώρα της Πάρου, να συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού καθώς σήμερα οι παραθαλάσσιες περιοχές κρατούν τα σκήπτρα της φήμης και να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία καθώς θα αποτελεί ένα επιπλέον έσοδο για το νησί.