Αγιασμός για την Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Τουρισμού – Πελοποννήσου στο Άργος

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τελετή Αγιασμού της εκπ χρονιάς 2022 2023 στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Αργος που στεγάζεται η Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Τουρισμού/ Πελ/σου. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και πατήρ Γεώργιος Σελλής όπου και ευλόγησαν του μαθητές -τριες το προσωπικό και τους καθηγητές.

Παρευρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Άργους Μυκηνών, ο Δήμαρχος κος Καμπόσος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος κος Κρίγγος Δημήτριος αλλά και ο Βουλευτής του Νομού κ Ανδριανός Ιωάννης οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό με ευχές για την νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη Σοφία η οποία την ίδια ημέρα λόγο αδιαθεσίας δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί αλλά απέστειλε τις ευχές της για την νέα χρονιά.

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου έχει αναπτύξει για φέτος 10 τμήματα με τις παρακάτω 3 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 160 μαθητές -τριες:

• Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τεχνικός Τουριστικού Πρακτορείου)

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ