Αργολίδα: Αγροτικοί συνεταιρισμοί κατά ΕΛΓΑ – «Περιμένουμε άμεσα τα διορθωμένα πορίσματα»

Πορτοκάλια έχουν παγώσει σε χωράφι κοντά στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015. Για τέταρτη ημέρα η θερμοκρασία έπεσε στους μείον πέντε βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να παγώσουν για ακόμα ημέρα τα πάντα. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα έχουν τα δέντρα με τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια στον Αργολικό κάμπο από τις παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο του Ναυπλίου και του Άργους από τον πάγο στο οδόστρωμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σήμερα στα γραφεία της “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ,  στην Πυργέλλα Άργους, συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία φορά οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας, με αφορμή τα μεθοδευμένα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, ο οποίος έπληξε ιδιαίτερα τα εσπεριδοειδή.

Στις 14.10.22 o διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι στις 20.11.22 θα έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΛΓΑ τα διορθωμένα  πορίσματα για τον παγετό του Ιανουαρίου ’22.

Καμία ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ

Παρότι είμαστε πλέον στα μέσα Δεκεμβρίου, πορίσματα δεν έχουν εμφανιστεί, ούτε και καμία σχετική ενημέρωση υπάρχει προς τους αγρότες της Αργολίδας που ακόμα περιμένουν.

«Τελικά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η παραπάνω δήλωση του κ. Λυκουρέντζου είχε σαν μοναδικό σκοπό να αναστείλει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ήταν σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες και όχι να διορθωθεί η εξόφθαλμη ασυνέπεια αλλά και εκτιμητική ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας.