Οικονόμου: Αυτά είναι τα πέντε μέτρα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας

Στα πέντε μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εξετάζουμε συνέχεια σχέδια για την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της ροής από τη Ρωσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου και αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

  1. Την Παρασκευή ο ΔΕΣΦΑ θα υποβάλει μελέτη αξιολόγησης κόστους-οφέλους στο ΥΠΕΝ για την προσθήκη μίας πλωτής δεξαμενής LNG στη Ρεβυθούσα
  2. Έως την Τρίτη ο διαχειριστής θα ενημερώσει για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με την ιταλική πλευρά για τις δυνατότητες διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου σε υπόγειες αποθήκες της Ιταλίας.
  3. Ο ΔΕΣΦΑ θα επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις για επιπλέον φορτία LNG που ενδεχομένως χρειαστούν σε περίπτωση διακοπής ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία
  4. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας παρατηρεί στενά τη διαθεσιμότητα φορτίων φυσικού αερίου στις αγορές
  5. Έως την Τρίτη η ΔΕΗ θα καταθέσει το ετήσιο πλάνο εξόρυξης λιγνίτη για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαθέσιμων μονάδων

«Η Ελλάδα, σε όλες τις τελευταίες κρίσεις, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω από τις εξελίξεις και τα διεθνή δεδομένα και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει όσο διαρκεί η κρίση», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.