16.6 C
argos
06/06/2023
ARGOSNEWS.GR
w12-140423w0120181725346780

Στην Τρίπολη ο Κ. Μητσοτάκης

Κοινοποίηση

Συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να αναδείξει το κυβερνητικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και σημαντικά έργα υποδομής που σταδιακά θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας εν συνόλω και θα δώσουν νέα πνοή στις τοπικές κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό επισκέπτεται σήμερα την Τρίπολη που αποτελεί την έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου και θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα «φωτίζοντας» όλες τις πτυχές των κυβερνητικών δράσεων ενόψει και των προσεχών εκλογών.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι στις 10.00 η βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, καθώς δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει στο υπουργείο Ανάπτυξης τα σχέδιά τους και αναμένουν το «πράσινο φως» για να λάβουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 40 συμβάσεις. Στις μεγαλύτερες επενδύσεις κατατάσσεται η κατασκευή του εργοστασίου φαρμάκων στην Τρίπολη από την εταιρία DEMO, η οποία αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής αμπούλας στην Ελλάδα αλλά και την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ορών στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και το μεγάλο έργο υποδομής του δικτύου φυσικού αερίου που φτάνει στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, για να συνεχίσει και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο -Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παπαθάνασης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θάνος Πλεύρης- αναμένεται να παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου.

Έμφαση σε μεγάλα έργα οδικής ασφάλειας

Ήδη έχουν πιστωθεί 45.240.799 ευρώ που διατίθενται στην Περιφέρεια από το ταμείο Ανάκαμψης για παρεμβάσεις βελτίωσης της ασφάλειας σε συνολικά 618 σημεία του οδικού της – εθνικού και επαρχιακού – δικτύου, ενώ προβλέπονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και στις πέντε περιφερειακές ενότητες – Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast οι εν λόγω παρεμβάσεις θα αποτελέσουν μία εργολαβία, ενώ η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2023.

Παράλληλα, έμφαση αναμένεται να δοθεί στη Μεγαλόπολη και την ομαλή μετάβασή της – αλλά και της ευρύτερης περιοχής – στη μεταλιγνιτική περίοδο, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στις σημαντικές προοπτικές που προσφέρονται για νέες επενδύσεις, αλλά και για το σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη διαδικασία αυτή.

Στο επίκεντρο και ο σχεδιασμός του «νότιου σιδηροδρομικού δικτύου» της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα η σύνδεση μεταξύ Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Πύργου και Πατρών. Στόχος να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προαστιακού χαρακτήρα σύνδεσης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα να ακολουθηθεί ένα δυναμικό τουριστικό αναπτυξιακό μοντέλο που να συνδέει τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη γαστρονομία και την επαφή του επισκέπτη με τον αυθεντικό κόσμο της κάθε περιοχής.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού που περιοδεύει στην Τρίπολη περιλαμβάνει τα εξής: Στις 10:00 επίσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα – Επίσκεψη στο κέντρο της Τρίπολης

Στις 12:00 παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Πελοποννήσου, στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Θα έχουν προηγηθεί θεματικές συσκέψεις των υπουργών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους των φορέων:

Θέματα Ανάπτυξης & Ενεργειακής Μετάβασης
Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θέματα Τουρισμού-Πολιτισμού
Θέματα Πρωτογενούς Τομέα
Θέματα ΥγείαςΣυνάντηση με τους βουλευτές Πελοποννήσου της ΝΔ
Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης
Στις 19:00 ομιλία του πρωθυπουργού στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο υπ.Βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Δωροβίνης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας

Αργολίδα κορωνοϊός: Πόσα ήταν τα θετικά rapid test σε Άργος και Ναύπλιο την Πέμπτη 29/12

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών – Συγχαίρει για την Βράβευση του τον Μικρό Αργείο αθλητή Ορέστη Δασκαλόπουλο

Aίθουσα Σύνταξης