Πολάκης, Ραγκούσης στο Άργος: “H Κυβέρνηση Μητσοτάκη νομιμοποιεί τη διαφθορά”

Αναφέροντας δεκάδες δείγματα αδιαφάνειας και διαφθοράς της Κυβέρνησης της ΝΔ, και παραλείποντας ακόμα περισσότερα λόγω έλλειψης χρόνου, όπως είπαν, ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ πολλοί βρίσκοντας και έξω από αυτήν, και όπως είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Πολάκης, “θύμισε προεκλογική περίοδο του 2015”.

H Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Κυβέρνηση ΝΔ: Διαφθορά-Αδιαφάνεια”  δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος: Ο Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής Β’ Πειραιά και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, αναπλ. τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης, πρ. αναπλ. υπουργός Υγείας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας (ο οποίος ζήτησε η εκδήλωση να αφιερωθεί στη μνήμη του Βασίλη Μπούρη) ενώ προλόγισε ο συντονιστής της Ν.Ε. Αργολίδας Τάκης Παπαϊωάννου.

Ο Παύλος Πολάκης, με τον χειμμαρώδη και παραστατικό λόγο του αναφέρθηκε σε σωρεία αδιαφανών πράξεων της Κυβέρνησης, κουβαλώντας μαζί του φακέλους με παραδείγματα και κάνοντας παράλληλα σύγκριση με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν κλέψαμε ούτε ένα ευρώ, βγάλαμε στην επιφάνεια σκάνδαλα, τα στείλαμε στη Δικαιοσύνη αλλά υπήρξε κουκούλωμα στη συνέχεια”.

Ανέφερε πως 7 δισ. ευρώ δόθηκαν με πρόσχημα την πανδημία “για να τα παραδώσουν στους κολλητούς τους”, με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και είπε πως οι αυξήσεις στη ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών: “Xαράτσι Μητσοτάκη πληρώνουμε στη ΔΕΗ”“Η Κυβέρνηση είναι δεμένη με χειροπέδες με τα ολιγαρχικά συμφέροντα γι’ αυτό δεν μπορεί να φορολογήσει τα υπερκέρδη, ούτε να βάλει πλαφόν στη χονδρική του ρεύματος” επεσήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η Κυβέρνηση είναι πρωταγωνίστρια στη συγκάλυψη φαινομένων διαφθοράς και πως χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο για να τη νομιμοποιήσει. Παράλληλα διώκωνται αυτοί που προσπάθησαν να αποκαλύψουν τη διαφθορά…

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές καθώς και όσοι από το κοινό πήραν το λόγο και έθεσαν ερωτήσεις ανέφεραν πως “ζούμε τις χειρότερες πρακτικές της Δεξιάς” και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μέρα με τη μέρα τελειώνει ο πολιτικός βίος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: “Συντελείται η μεγάλη πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταστήσει κανόνες. Γιατί είναι κόμμα που δεν εξαρτάται από κανένα συμφέρον αλλά από εσάς, από το λαό” κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.